Våra resor

Norge med Atlanthavsvägen,Trollstigen och Geirangerfjorden

Följ med oss genom natursköna Norge!
Kliv på bussen, koppla av och njut av storslagen natur.
Under fyra härliga dagar kommer vi bland annat att åka buss längs den norska kusten och via Atlanterhavsveien, en av världens djupaste undervattenstunnlar (250 m under havsytan), slingra oss upp och ner för Trollstigen, njuta av den fantastiska utsikten över Geirangerfjorden och vackra Ottadalen.

Vi reser från Bollnäs via Ljusdal, Kårböle, Ytterhogdal, Åsarna och Östersund. Möjlighet till anslutning från Hede, Vemdalen och Sveg.

I resan ingår:
* Bussresa enligt program
* Guidad rundtur i Trondheim
* Tre övernattningar på hotel i Norge inklusive frukost och middag
* En lunch i Geiranger

Tillägg:
Enkelrum              
                1 235 kr per person
Reserverad plats i bussen      200 kr per person

Avbeställningsskydd kostar 200 kr per person och måste beställas samtidigt med bokning av resan och gäller om du måste avbeställa på grund av sjukdom eller olycka som drabbar dig själv eller dina närmaste.
Vid avbeställning som styrks med läkarintyg återbetalas hela resans pris med undantag för en expeditionsavgift på 200 kr per person.
Kostnaden för avbeställningsskyddet (200 kr) återbetalas ej.

För Allmänna resevillkor se vår hemsida: https://www.harjedalingenresor.se//info

Bokningen är bindande när anmälningsavgiften (1 000 kr) är betald.
Slutbetalning görs senast 40 dagar före avresa.
Resan anordnas under förutsättning att vi får minst 30 deltagare.

Eventuella matallergier etc. bör anmälas i samband med bokning!

Sista anmälningsdag: 2020-07-04

*** OBS! Giltigt pass eller nationellt id-kort ska medföras. ***

Dag 1:
Vi startar resan till Trondheim t
idig förmiddag och räknar med ankomst under eftermiddagen. Det finns gott om tid att se sig om i staden på egen hand. Vi inkvarterar oss på Scandic Nidelven Hotell****, där vi äter en gemensam middag.
https://www.scandichotels.no/hotell/norge/trondheim/scandic-nidelven

Dag 2:
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och möter vår lokalguide, som tar oss på en 2-timmars rundtur i vackra Trondheim kl. 08.30-10.30. Vi kommer bl.a. att få se den vackra och berömda Nidarosdomen. Efter rundturen tid för en tidig lunch på egen hand.
Under eftermiddagen fortsätter vi resan utefter den vackra och dramatiska kusten ner till Kristiansund, en liten stad känd för sin klippfisk. Avståndet är bara knappt 20 mil men på grund av slingriga vägar och färjetransport kommer resan att ta uppemot 4 timmar.

Efter ett kort stopp i Kristiansund kör vi direkt ut mot den berömda Atlanterhavsveien och en av världens djupaste undervattenstunnlar (250 m under havsytan). Vi gör ett stopp utefter Atlanterhavsveien med möjlighet att promenera runt en udde längst ut i havsbandet.
Efter denna naturupplevelse kör vi till Molde, där vi inkvarterar oss på fina hotell Scandic Seilet**** och äter gemensam middag på hotellet.
https://www.scandichotels.no/hotell/norge/molde/scandic-seilet

Dag 3:
Efter en stärkande frukost kör vi mot Sölsnes där vi tar färjan över fjorden och kör vidare mot Åndalsnes. Härifrån startar vi klättringen uppför den välkända Trollstigen; en svindlande serpentinväg. Vi gör ett uppehåll på toppen och beundrar den fantastiska utsikten.

Färden går vidare mot Geiranger via ännu en serpentinväg; Örnveien. När vi kommer ner till Geiranger äter vi en gemensam lunch på Hotell Geiranger och har därefter tid på oss att se oss om i byn.

På eftermiddagen kör vi uppför ytterligare en serpentinväg – Strynfjellsveien – varifrån vi får en fantastisk utsikt över byn Geiranger och fjorden. Vi kör vidare genom den vackra Ottadalen och passerar Lom med sin berömda stavkyrka innan vi framåtkvällen kommer fram till Dombås, där vi inkvarterar oss på Dombås Hotell och äter middag på hotellet.
http://dombas-hotell.no/

Dag 4:
Efter frukost startar vi resan hem mot Sverige. Vi passerar över Dovrefjellsplatån och fortsätter till Röros, där vi gör ett uppehåll för att bese den gamla bergsstaden. Lunch på egen hand. Därefter kör vi in i Sverige mot våra avstigningsorter.

Avresor

AvresedatumTis 2020-08-11
HemkomstdatumFre 2020-08-14
Platser kvarPlatser: 5+
Från prisPris: 5 595
Ring för bokningRing för bokning