Våra resor

Se våra resor här.

Sommar i Bohuslän och Sandgrund

Tidig morgon börjar vi vår resa ner genom landet och beräknas anlända i Uddevalla under eftermiddagen. Vi bor på hotell Bohusgården Hotell & Konferens där vi har nära till allt vi ska uppleva under våra dagar på västkusten.

Första dagen kommer vi att göra utflykt till vackra Tjörn, där vi gör ett besök på det berömda Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn.
Därefter åker vi vidare till Marstrand och får en guidad tur på Carlstens fästning.

Under vår andra dag får vi lokalguidning på Skaftölandet, som ofta enbart kallas Skaftö ocxh där den populära TV-serien Saltön spelades in.
Vi gör ett besök i Smögen, där vi kan vandra utefter kajerna och kanske köpa färska räkor direkt från fiskebåtarna.

Dag fyra lämnar vi Bohuslän bakom oss och reser norrut mot Dalsland där vi tar en båttur på Dalslands kanal. Turen går från Håverud till Långbron och tar cirka tre timmar. Under eftermiddagen fortsätter vi norrut mot Värmland och Karlstad där vi stannar för natten och gör ett besök på Galleriet Sandgrund, där den populäre konstnären Lars Lerin har sina målningar.

Ack Värmeland du sköna

Tidig morgon avresa från Östersund via Sveg, Ljusdal Bollnäs till Karlstad.
Vid ankomst Karlstad gör vi ett besök på Galleriet Sandgrund Lars Lerin och får där en guidad visning. Lars Lerin anses vara Nordens främsta akvarellkonstnär och en av de mest framstående i världen. Sandgrund är Lars Lerins permanenta konsthall, belägen i den ombyggda dansrestaurangen från 1960.
Efter besöket på Sandgrund checkar vi in på Hotell Scandic Winn som ligger bara ett stenkast från Sandgrund.

Vi reser till Borgvik, där vi besöker konsthallen Sliperiet, och sedan vidare till Klässbol där vi besöker det kända linneväveriet, där vi får en guidad visning. Linneväveriet i Klässbol har specialiserat sig på linnevävar vävda i jacquardmaskiner. Företaget är kunglig hovleverantör. De speciella nobeldukarna som används vid den årliga nobelmiddagen har blivit mycket kända och omtyckta.
Senare på dagen hinner vi med ett besök på Rackstadmuseet och får även där en guidad visning av museet.
Vi avslutar vår Värmalndsresa med ett besök i vackra Fryksdalen, där vi får där vi får en guidad visning av Selma Lagerlöfs hem Mårbacka.