Våra resor

Toscana med bl.a. Florens och Pisa

Upplev natur, kultur och det Italienska köket i vackra Toscana!

Toscana är en region i mellersta Italien och huvudorten är Florens.
Toscana räknas av många till ett av de vackraste landskapen i Italien. Det toskanska köket är känt över hela världen, liksom regionens fina viner från distrikten Chianti, Morellino di Scansano och Brunello di Montalcino.
Många av Italien förnämsta skriftställare och konstnärer bland annat Dante, Galilei, Leonardo da Vinci, Michelangelo med flera, härstammar alla från Toscana, varför Toscana kan sägas vara ett centrum för den europeiskakulturutvecklingen under renässansen.

Toscanas typiska böljande och backiga landskap kännetecknas av bestånd av medelhavstallar, pinjeträd, cypresser, olivträd och vinrankor. Typiska och berömda områden är till exempel det låglänta slätt- och marsklandet Maremma i söder, mellan Florens och Siena finns Chiantidistriktet, berömt för sina viner. Den etruskiska rivieran sträcker sig från Livorno till Piombino och andra typiska landskap kan nämnas Mugello och Val di Chiana.

I priset ingår:
* Två övernattningar i tvåbäddshytt inkl. frukost och middag (inkl. dryck) på TT-Lines färja Trelleborg-Travemünde
* Sex övernattningar inkl. frukost och middag (exkl. dryck) på Hotel Settentrionale Esplanade**** i Montecatini Terme
* Två övernattningar på hotell i Tyskland inkl. frukost och middag
* Båtutflykt till Portovenere och Cinque Terre
* Bussutflykter till Florens (inkl. guidad stadsrundtur), Pisa och Greve in Chianti
* Vinprovning inkl. lunch på svenskägda vingården Terreno

Tillägg:
Enkelrum                                2 530 kr per person
Reserverad plats i bussen      200 kr per person
Valutajustering (obligatorisk) 335 kr per person

Avbeställningsskydd kostar 200 kr per person och måste beställas samtidigt med bokning av resan och gäller om du måste avbeställa på grund av sjukdom eller olycka som drabbar dig själv eller dina närmaste.
Vid avbeställning som styrks med läkarintyg återbetalas hela resans pris med undantag för en expeditionsavgift på 200 kr per person.
Kostnaden för avbeställningsskyddet (200 kr) återbetalas ej.

För Allmänna resevillkor se vår hemsida: https://www.harjedalingenresor.se//info

Resan anordnas under förutsättning att vi får minst 30 deltagare.
OBS! GARANTERAD AVÅNG!

Sista anmälningsdag:
2019-08-19

 *** OBS! Medtag giltigt pass. ***

Viktigt att tänka på!
Kontrollera att du har ett giltigt pass och/eller nationellt id-kort – det ska vara giltigt under hela vistelsen och till dagen då du anländer till Sverige igen.
Observera att körkort inte är en resehandling och innehåller inte uppgifter om medborgarskap. Passet och det nationella id-kortet är de enda giltiga dokument som styrker identitet och medborgarskap.
Inget visum krävs för svenska medborgare.

Eventuella matallergier etc. bör anmälas i samband med bokning!

Bagage packas lämpligen i en stor och en liten väska. Den stora kommer att förvaras i bussens bagageutrymme till ankomst Italien. I den lilla väskan förvarar du sådant som du behöver i samband med övernattningarna på färjan och i Tyskland.

Dag1: Avresa tidig morgon mot Trelleborg. Flera kortare stopp under dagen samt ett längre lunchuppehåll. Ankomst Trelleborg c:a kl. 20.00. Inkvartering ombord i dubbelhytter samt gemensam middagsbuffé (inkl. öl och vin). Färjan avgår kl. 22.00 och taxfreebutik finns ombord.

Dag 2: Frukost ombord innan ankomst Travemünde kl. 07.30. Direkt efter ankomst kör vi ut på autobahn för dagens etapp till Ingolstadt ca78 mil. Vi planerar att köra genom östra Tyskland och passerar då strax utanför Berlin, Leipzig och Nürnberg. Vi stannar för fikapaus både på för- och eftermiddagen samt ett längre lunchstopp. Framme i Ingolstadt inkvarterar vi oss på ARA Comfort Hotel och intar sedan gemensam middag på hotellet.
https://ara-hotel.de/das_hotel.html

Dag 3: Efter en stärkande frukost sätter vi oss i bussen för den avslutande delen mot Toscana. Resan går via München, Innsbruck, Brennerpasset, Verona och Bologna. Framme i Montecatini Terme checkar vi in på Hotel Settentrionale Esplanade****.  Under kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.
https://www.settentrionaleesplanade.it/en/

Dag 4: Efter frukost på hotellet åker vi den korta biten in till Florens, där vi får en guidad rundtur i den vackra gamla staden under några timmar. Tid för lunch på egen hand och för att själva kunna titta närmare på sevärdheterna.

Dag 5: Efter frukost åker vi till hamnstaden La Spezia, där vi kliver ombord på båten som tar oss till den pittoreska staden Portovenere. Efter ett par timmar är det sedan dags för nästa båttur, till Manarola – en av de fantastiska byarna i området som kallas Cinque Terre. Här finns tid för att se sig omkring i den fantastiska miljön samt lunch på egen hand. På eftermiddagen hämtar vår buss upp oss ovanför byn och tar oss tillbaka till hotellet i Montecatini Terme.

Dag 6: Efter frukost reser vi mot den fina byn Greve in Chianti, där vi gör ett kort stopp innan vi besöker den svenskägda vingården Terreno. Här får vi en visning av såväl vinfälten som vinproduktionen samt äter lunch samtidigt som vi provar gårdens viner.

Dag 7: Dagen fri för egna aktiviteter. Kanske ett dopp i poolen, litet shopping eller varför inte en tur med den fantastiska bergbanan upp till Montecatini Alto.

Dag 8: Vi ägnar en del av dagen åt ett besök i Pisa. Här får vi möjlighet att på egen hand besöka Piazza del Duomo med katedralen, kyrkogården, dopkapellet och det lutande tornet.

Dag 9: Efter en tidig frukost checkar vi ut från hotellet och sätter vi oss i bussen för att påbörja hemresan. Dagens etapp går till Nürnberg, där vi inkvarterar oss på H+ Hotel. Gemensam middag på hotellet.
https://www.h-hotels.com/en/hplus/hotels/hplus-hotel-nuernberg

Dag 10: Efter frukost checkar vi ut från hotellet för den sista etappen upp till färjan i Travemünde. Färjan avgår kl. 22.00 och vi äter middagsbuffé ombord.

Dag 11: Frukost ombord innan ankomst Trelleborg kl. 07.30. Därefter tar vi sista etappen hem till våra avstigningsorter. Under dagen gör vi flera kortare stopp samt ett längre lunchuppehåll.

Avresor