Våra resor

Se våra resor här.

Julmarknad i Berlin

Vi kommer fram till Berlin tidig eftermiddag den 2 december och direkt efter ankomst får vi en rundtur i Berlin med svensktalande guide som pågår under cirka tre timmar. Vi passerar kända platser, som t.ex. Checkpoint Charlie, Riksdagshuset, Brandenburger Tor, Potsdamer Platz, Unter den Linden m.m. och får samtidigt möjlighet att orientera oss i denna jättestad och få tips om var de olika julmarknaderna finns.

Efter rundturen checkar vi in på Hotel Park Inn By Radisson****
Detta 4-stjärniga superior-hotell har tre restauranger, ett spa och rummen har platt-TV och luftkonditionering. Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz är Berlins högsta hotell och ligger precis vid Alexanderplatz, i hjärtat av Berlin med gångavstånd till många av stadens sevärdheter, shopping och julmarknader.

Norge med Hurtigruten, Atlanthavsvägen och Trollstigen

Följ med oss genom natursköna Norge!

Kliv på bussen, koppla av och njut av storslagen natur.
Under fyra härliga dagar kommer vi bland annat att kryssa med Hurtigrutens fartyg från Trondheim till Kristiansund,, åka buss via Atlanterhavsveien och en av världens djupaste undervattenstunnlar (250 m under havsytan), slingra oss upp och ner för Trollstigen, njuta av den fantastiska utsikten över Geirangerfjorden och vackra Ottadalen.

Vi reser från Bollnäs via Ljusdal, Kårböle, Ytterhogdal, Rätan och Östersund. Det finns även möjlighet till anslutning från Hede, Vemdalen och Sveg.

Telemarkskanalen Norge

Tidig morgon beger vi oss ner genom landet och vidare in till Norge och till Telemark och Skien i södra Norge. I Skien inkvarterar vi oss på Thon Hotel Høyers och bor där under hela vistelsen.

Vi kommer att resa tillbaka i historien då vi besöker Norsk Industriarbeidermuseum som ligger i orten Rjukan. Rjukan var tidigare en viktig industriort i Telemark, uppbyggd kring Norsk Hydros anläggning Rjukan salpeterfabrikker i början av 1900-talet.

År 1934 byggde Norsk Hydro världens första kommersiella anläggning för tillverkning av tungt vatten.
Under Nazitysklands ockupation under andra världskriget drevs anläggningen för att få tillgång till tungt vatten, vilket var en nödvändig del i Nazitysklands kärnvapenprogram. Anläggningen saboterades flera gånger av motståndsrörelsen och de allierade styrkorna.

Det var också i Rjukan den berömda filmen ”Hjältarna från Telemarken” spelades in 1965.
Vi kommer även att bege oss ut på Telemarkskanalen, till Kviteseid/Spjotsodd. Telemarkskanalen höggs in i de Norska Telemarksbergen under 1800-talet och när kanalen stod färdig 1892, blev den i Europa kallad ett "åttonde underverk" och den ansluter kusten med Telemarkens inre genom åtta slussar på ett avstånd av 105 km från Skien till Dalen.

Toscana med bl.a. Florens och Pisa

Upplev natur, kultur och det Italienska köket i vackra Toscana!

Toscana är en region i mellersta Italien och huvudorten är Florens.
Toscana räknas av många till ett av de vackraste landskapen i Italien. Det toskanska köket är känt över hela världen, liksom regionens fina viner från distrikten Chianti, Morellino di Scansano och Brunello di Montalcino.
Många av Italien förnämsta skriftställare och konstnärer bland annat Dante, Galilei, Leonardo da Vinci, Michelangelo med flera, härstammar alla från Toscana, varför Toscana kan sägas vara ett centrum för den europeiskakulturutvecklingen under renässansen.

Toscanas typiska böljande och backiga landskap kännetecknas av bestånd av medelhavstallar, pinjeträd, cypresser, olivträd och vinrankor. Typiska och berömda områden är till exempel det låglänta slätt- och marsklandet Maremma i söder, mellan Florens och Siena finns Chiantidistriktet, berömt för sina viner. Den etruskiska rivieran sträcker sig från Livorno till Piombino och andra typiska landskap kan nämnas Mugello och Val di Chiana.

Porec i Kroatien

Porec är en stad i Kroatien, belägen vid Adriatiska havet på halvön Istriens västra kust och finns sedan år 1997 med på Unescos världsarvslista upptagna Eufrasiusbasilikan.

Vi färdas med buss ner till Skåne, där vi kliver ombord på färjan som under natten tar oss över till Tyskland. På morgonen kör vi direkt ut på autobahn för färd mot dagens etappmål, Ingolstadt där vi inkvarterar oss på InterCityHotel. 
Efter en stärkande frukost sätter vi oss i bussen för den avslutande etappen till Porec.
Väl framme i Poreccheckar vi in på Plava Laguna Resort som ligger strax utanför staden i vackra Laguna Porec.